Behandelingen

Een trimbeurt is voor elke hond aan te raden, wat de behandeling wordt is hierdoor altijd uniek.

Ik kan alle kleine hondjes thuis komen trimmen tot een gewicht van 15 kilo, dit omdat mijn trimtafel het anders helaas begeeft.

Wanneer ik uw lieve hondje voor het eerst zie, zullen we samen bepalen wat de behandeling wordt en hoe ik uw gewenste resultaat kan bereiken.

Ik kan van te voren een schatting geven van de kosten maar met zekerheid weet ik het pas wanneer ik uw hond heb gezien en de vacht goed kan beoordelen. Dit zal ik voor de behandeling altijd overleggen met u. Kijk voor een overzicht bij de pagina tarieven of boek online via de knop.

Als ik bij u aan huis kom trimmen zou ik aan u willen vragen om uw hond de dag van/voor de afspraak te wassen.

Is dat voor u geen mogelijkheid en wilt u graag dat ik dat bij u thuis komt doen is dat mogelijk tegen een meerprijs deze kosten zitten niet verwerkt in de geschatte prijs. Dan zal ik wel gebruik moeten maken van uw badkamer. De hond zal dan ook droog geblazen worden, dit kan er wel voor wat rondvliegend haar zorgen.

Een hond met een gekrulde vacht was en droog ik wel graag zelf zodat de vacht goed ontkrult wordt en hierdoor een mooi eindresultaat krijgt.

Een complete trimbehandeling bestaat uit:

  • Nagels knippen
  • Oorreiniging
  • Ontklitten
  • Het in model zetten van de vacht
  • Veel knuffels, kusjes en natuurlijk snoepjes

Voorbeelden en uitleg van de verschillende behandelingen staan hierond

Inkorten/Scheren:

De hond wordt gedeeltelijk of volledig geschoren op een lengte, op het hoofd/staart en voeten na. Deze worden wel op de hand geknipt, dit zorgt voor een strak resultaat.

Het is ook mogelijk om alleen het lichaam te laten scheren, zodat de benen op de hand geknipt worden dit zorgt voor een wat voller resultaat voor de benen.

De lengte wordt bepaald naar uw wensen, mocht een hond overmatig geklit zijn en bent u niet akkoord met de extra ontklit kosten zal de hond wel kort geschoren moeten worden. Deze behandeling duurt voor een kleine hond gemiddeld 2 uur.

Plukken:

Een ruwharige hond kan geplukt worden, hierbij verwijder ik de dekharen en blijft de ondervacht over. De vacht moet dan wel plukrijp zijn, zodat de huid niet geïrriteerd word en de hond er zo min mogelijk last van heeft.

De vacht plukken houdt in dat ik de haartjes plukje voor plukje in de groeirichting verwijder. Deze behandeling duurt voor een kleine hond gemiddeld 3 uur.

Strippen:

Bij strippen word er bedoeld dat niet de gehele boven vacht verwijderd word. Dit is een goede optie voor honden met een dunne onder vacht, wanneer dit niet gedaan wordt zal de hond geen mooi resultaat krijgen.

De eerste behandeling zal wat langer duren dan gemiddeld omdat de stripvacht erin gezet moet worden, hierna zijn de lijnen makkelijker te volgen bij een regelmatige afspraak.

Deze behandeling duurt voor een kleine hond gemiddeld 3 uur.

Ontklitten

Bij elke trimbeurt wordt de vacht volledig ontklit, dit betekend dat de klitten door middel van verschillende borstels worden verwijderd.

Bij overmatige klitten duurt het een stuk langer om dit er uit te krijgen. Hierdoor zal ik een extra tarief rekenen, dit wordt aan het begin van de behandeling besproken met u. Mocht u hier niet mee akkoord zijn zal de hond helaas kort geschoren moeten worden.

Deze behandeling ligt aan de hoeveelheid klitten, dit is van te voren moeilijk te schatten.

Weet u niet zeker welke behandeling bij uw hond past of heeft u vragen, kunt u altijd even contact op nemen.